Öne Çıkanlar mersin engelsizyaşam AHBİB Sorgun Barajı taş

Bu haber kez okundu.

Toroslar’ın “Kuvayi Milliye Karargâhı” Yoğun İlgi Görüyor

Mersin’de milli mücadelenin destansı hikâyesinin yaşayan bir örneği olan fotoğraflar, belgeler ve etnografik eserlerle donatılan yaklaşık 200 yıllık tarihi binada Başkan Yılmaz da misafirlerine bizzat kendisi rehberlik ederek, karargâh ile ilgili bilgiler veriyor. Ziyaretçiler, karargâhta adeta geçmişe yolculuk yapıyor.

Restore çalışmalarının ardından 3 Ocak Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 100’üncü yıl dönümünde açılan müzeyi bugüne kadar binlerce kişi ziyaret etti.

Özellikle öğrenciler olmak üzere yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği ve toplumun her kesiminden vatandaşı ağırlayan karargâh, hafta içi her gün ziyaret edilebiliyor.

BAŞKAN YILMAZ; “HEM KÜLTÜREL MİRASIMIZI KORUYOR, HEM DE KENTİMİZİN TURİZMİNE KATKI SAĞLIYORUZ”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, kültürel mirasın gelecek nesillere aktarılmasına büyük önem verdiklerini belirterek; “Önemli olan bu müzeyi açmak değil. Bunu sürdürebilmek ve tarih şuurunu yeni nesle aktarabilmek. Biz de Toroslar Belediyesi olarak bunu amaçlıyoruz. Ve bu çerçevede restore ederek kente kazandırdığımız karargâhımızda ata yadigârı tarihimizi yaşatmanın büyük gururu içerisindeyiz. Tüm çocuklarımızı, gençlerimizi ve hemşehrilerimizi karargâhımıza bekliyoruz” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.