Öne Çıkanlar haber mersin mersinfikir gündem tarafsız

Bu haber kez okundu.

FEVZİ DEDE’NİN UZUN YAŞAMININ SIRRI SPOR VE SAĞLIKLI BESLENME

Mersin’in Bozyazı ilçesinde yaşayan 95 yaşındaki Fevzi Ardıç, sağlıklı yaşamanın sırrının, spor ve sağlıklı beslenmeye bağlı olduğunu söyledi. 

Havanın müsait olduğu zamanlarda 30 yıldır yaz-kış demeden ve hiç aksatmadan bisiklet ile yaklaşık 10 kilometre sürüş yaptığını ve kent içerisinde de ulaşım aracı olarak bisikleti kullandığını belirten Fevzi Ardıç, “Sabah ezan vakti kalkarım. Kahvaltımı yaparım. Kahvaltımda yumurta, peynir ve zeytini eksik etmem. Mutlaka her sabah bir yumurta yerim. Sonra emektar bisikletime biner sporumu yaparım. Bir yere gideceğim zaman dahi bisikletimi ulaşım aracı olarak kullanırım. Sağlıklı beslenme ve spor çok önemli. Sabah kahvaltısında yumurtamı eksik etmezken, diğer öğünlerde de yoğurdu eksik etmem. Yoğurt olmazsa ayran mutlaka her gün yenmeli, içilmeli. Sofrada yoğurt eksik edilmemeli” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.