Öne Çıkanlar hür şampiyonmersinidmanyurdu ziyaret haber gündem kaza

Bu haber kez okundu.

Silifke'de Gebe Okulu Açıldı

Özellikle genç anne adaylarının oldukça ciddi bir problemidir gebelik sürecinde yaşanan sıkıntılı süreçler. Silifke Devlet Hastanesinde uygulamaya konulan hizmet ise tam bu konuda genç annelere destek sağlamayı amaçlıyor. Hamile kadınların, hamileliğin başından sonuna kadar yaşadıkları problemlere çözümler geliştiren ve anne adayının hem duygusal hem de fiziksel olarak yalnız hissetmesinin önüne geçmeyi hedefleyen uygulama anne adaylarına birçok konuda bilgi ve destek sağlayacak. Konuyla ilgili görüşlerini ileten Silifke Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ali Güngör,  “Tüm gebelerin doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası dönemle ilgili konularda bilgi sahibi olmalarını sağlamak, normal doğum eylemi, ağrı yönetimi ve yeni rollerini benimsemeleri konularında bilgi ve beceri kazandırmak, doğum sonrası dönemde de lohusalık süreci, yeni doğan süreci, bebek bakımı, anne sütü ve emzirme konularında bilgi ve beceri kazandırmak amacı ile gebe okulumuz hastanemizde hizmete açılmıştır” diyerek duyuruyor hizmete giren Gebe Okulu'nu. 


Ailenin kendilerini anne ve babalığa hazır hissetmelerini sağlamak, doğum eylemiyle baş etmeyi öğretip olumlu bir doğum deneyimi kazandırabilmek, doğum şekline karar vermek konusunda kişinin kendisini güçlü hissetmesini sağlamak, bebek bakımına yönelik becerileri kazandırmak, gebenin doğum sonrası dönemde rahat bir lohusalık geçirmesini sağlamak, gebenin korku ağrı gerginlik döngüsünü kendi başına baş etme mekanizmasıyla yok etmesini sağlamak ve aynı zamanda ağrısız bir doğum yapmasını sağlamak gibi bir çok konuda hizmet veerecek olan gebe okulu genç anne-baba adaylarını bekliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.