Öne Çıkanlar hür mersin İHA tarafsız Erdemli

Bu haber kez okundu.

Başkan Yılmaz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü Kutladı

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Yılmaz; “Kadınlarımız hak ettiği toplumsal mevkii almalı, siyasetten ticarete, ekonomiden sanata, eğitimden spora layık olduğu mertebelere yükselmeli, yalnızca şiddet konuşulurken hatırlanmamalı, yalnızca 8 Mart’a sıkıştırılmamalıdır. Bu sorumluluk hepimizin omuzlarındadır. Unutmayınız ki, kadınlar kadar güçlüyüz, kadınlar kadar insanız, kadınlar kadar medeniyiz.” dedi.

Kadın haklarının korunması, kadına karşı şiddetin önlenmesi ve istihdamı konusunda oluşturdukları vizyon projeler ve sundukları hizmetlerle kadınların iş ve üretim hayatında daha etkin olmaları için çaba gösterdiklerini de kaydeden Başkan Yılmaz; “Kentimize, ülkemize hizmetleriyle değer katan, örnek olacak başarılara imza atan, genç nesillere rol model olan, üretken ve özgüveni yüksek kadınlarımız güçlü Türkiye’nin en temel güvencesidir. Kadınlara yapılan yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğunu düşünüyoruz. Çalışmalarımızla, projelerimizle kadınların her zaman yanında olduk, olmaya devam ediyoruz. Çalışan, üreten hem aile hem ülke ekonomisine katkıda bulunan tüm kadınları yürekten kutluyorum.” diye konuştu.

“Kadın-Erkek Eşitlik Şartı’nı İmzalayan İlk Belediyeyiz.”

Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi (CEMR) tarafından hazırlanan Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitlik Şartı'nı imzalayan ilk belediye olduklarını da hatırlatan Başkan Yılmaz, şiddetin önlenmesi ve gerekli tedbirlerin alınması konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını dile getirdi.

“Toroslar Kadın ve Çocuk Danışma Merkezi İle 121 Bin 514 Vatandaşımızın Yanında Olduk.”

Toplum yapısını ve aile kavramını güçlendirmek adına hayata geçirdikleri Toroslar Kadın ve Çocuk Danışma Merkezi ile bugüne kadar 121 bin 514 vatandaşa destek verdiklerini söyleyen Başkan Yılmaz; “Alanında uzman psikologlar, oyun terapistleri ve çocuk gelişim uzmanlarının görev aldığı merkezde, kadınlara psikolojik, sosyal ve hukuksal danışmanlık hizmeti veriliyor. Çocukların yaşadıkları duygusal, gelişimsel ve davranışsal sorunların üstesinden gelmeleri, gelişimlerinin sağlıklı bir şekilde desteklenmesi için farklı alanlarda atölye çalışmaları da yapılıyor. Yüz yüze görüşmenin yanı sıra merkeze gelemeyen vatandaşlar için görüntülü aramalar ile online terapiler de gerçekleştiriliyor. Belirli gün ve haftalarda bölgenin ihtiyaçlarına uygun eğitimler, seminerler, atölyeler ve etkinlikler hayata geçirilirken bu kapsamda; Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Eğitimi, Güven ve Dönüşüm Projesi Bağımlılık ve Farkındalık Eğitimi, ev ve esnaf ziyaretleri, şehit ailesi ziyaretleri, yayla sohbetleri, mahalle muhtar ziyaretleri, çocuk ve aile arası iletişim seminerleri, çocuk şenlikleri, kadınlara yönelik paneller, deprem süreci psikolojik ilk yardım desteği, Atatürk ve Masal evi ziyaretleri, Kuvayımilliye Karargâhı ve müze ziyaretleri, Denver II Gelişim testi, sinema etkinlikleri, bireysel terapi ve oyun terapisi çalışmaları yapıldı.” şeklinde konuştu.

“Tortek İle 8 Bin 956 Kişiye Mesleki Eğitim Verdik, İstihdama Katkıda Bulunduk.”

Toroslar Belediyesinin Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları (TORTEK), eğitim ağını günden güne büyütüyor.

56 farklı branşta verilen ücretsiz sanat ve mesleki eğitimlerden bugüne kadar 8 bin 956 kişi yararlandı. TORTEK; sergiler, seminerler ve atölye çalışmaları gibi birçok faaliyetiyle de vatandaşların hayatına renk katıyor.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, mesleki eğitim kursları ile istihdama ve iş gücüne katkı sağlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek; “Hayat Boyu Öğrenme ve Çevik Belediyecilik anlayışıyla gerçekleştirdiğimiz meslek edindirme kurslarımızla özellikle kadınlara yeni iş kapıları açıyor, ev ekonomilerine katkıda bulunmalarına destek veriyoruz. TORTEK ile vatandaşlarımıza başarılı bir meslek yolu hazırladığımız gibi ekonomiye de vasıflı eleman yetiştirmek için önemli bir misyonu üstlendik. İstihdamı teşvik eden çalışmalarımızın yanı sıra üretime katkı sunan kadınların desteklenmesini de çok önemsiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Hedef, Bilinçli Birey, Sağlıklı Aile, Güçlü Toplum.”

Başkan Yılmaz; “Hep söylediğimiz gibi bir evde bulunan her bir ferdin derdi bizleri ilgilendiriyor. Kadınlarımızın, çocuklarımızın, gençlerimizin, engellilerimizin, yaşlılarımızın kısaca toplumun her kesiminin yanında olmaya gayret gösterdik. Kadın ne kadar güçlü olursa, aile ne kadar güçlü olursa toplum da o kadar güçlü olur. Toroslar’da herkesin mutlu olduğu, yaşamaktan zevk aldığı bir ilçe hedefiyle çalışmalarımızı sürdürdük. Bu duygu ve düşüncelerle; başta şehit anneleri ve eşleri olmak üzere her zaman yanımızda olan tüm fedakâr kadınların ve attığım her adımda en büyük destekçim olan eşimin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.