Öne Çıkanlar mersin hür İHA su çocuk

Bu haber kez okundu.

Toroslar'da Ramazan Etkinlikleri Vatandaşı Buluşturuyor


Toroslar Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan programları, vatandaşları bu yıl da bir araya getirmeye devam ediyor. Ramazan ayının manevi atmosferini yaşatan ve unutulmaya yüz tutmuş Ramazan eğlencelerinin de yer aldığı etkinlikler vatandaşlara keyifli dakikalar yaşatıyor. Portakal ve Mustafa Kemal Mahalleleri’nde açılan ilk iftar programında bir araya gelen vatandaşlar, ilk olarak Kur'an-ı Kerim tilavetiyle Ramazan şuurunu idrak ederken ardından oruçlarını açtı. Ramazan’ın vazgeçilmezleri olan tasavvuf müziği, Karagöz-Hacivat, Meddah, sihirbaz gösterileri ve İbiş ile Memiş’e kadar birçok etkinliğin yer aldığı Ramazan panayırında ise başta çocuklar olmak üzere vatandaşlar keyifli dakikalar geçirdi. 

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz'ın da vatandaşlarla birlikte orucunu açarak katıldığı Ramazan programında, mahalle muhtarları, düzenlenen iftar programları için Başkan Yılmaz’a teşekkür etti. Toroslar’da Ramazan ayının vazgeçilmezi olan iftar sofralarının sevinci, Arpaçsakarlar’ın Düşman İşgali’nden Kurtuluşu’nun 102’nci yıl dönümünde ikiye katlandı. Programda, milli mücadelenin simgesi kalpak da dağıtılarak coşkuyla marşlar söylendi. Kuvayimilliye ruhu ile kenetlenerek birlik ve beraberliğin en güzel fotoğraf karesinin verildiği iftar programı, Arpaçsakarlar Mahallesi’nde bulunan Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı. İftar masalarını tek tek gezerek hemşehrilerinin Ramazan ayını tebrik eden Başkan Yılmaz, tüm hemşehrilerine katılımlarından dolayı teşekkür etti.

3 Nisan Arpaçsakarlar’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 102’nci yıl dönümünü kutlayan Yılmaz, "102 yıl önce Kuvayimilliye ruhu ile kenetlenerek düşmanı topraklarımızdan püskürten Arpaçsakarlarımızın, kurtuluş günü kutlu olsun. Bu mücadelenin önemli isimlerinden Fikri Mutlu, Osman Muzaffer Koçaşoğlu, Yanparlı Hüseyin ve bu kahramanların silah arkadaşları ile tüm kuvayimilliyecileri rahmetle anıyoruz. Türkiye büyüyerek daha da güçleniyor. Bizler de çocuklarımız güçlü olsun, güçlü bir Türkiye’de yaşasın istiyoruz. Kuvayimilliye ruhuyla, birlik ve beraberlik içinde yaşamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.