Öne Çıkanlar mersin hür İHA su çocuk

Bu haber kez okundu.

Toroslar'da Kadın Paneli


Toroslar Belediyesi, Toroslar Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte hayata geçirilen 'Güven ve Dönüşüm' projeleri kapsamında  'Toplumda kadının yeri' isimli panel düzenlendi. Yunus Emre Kültür Merkezinde düzenlenen panele Toroslar Kaymakamı İbrahim Çenet, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazmi Kendigelen, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, belediye meclis üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler, TORTEK eğitmenleri ve kursiyerler ile ev hanımları katıldı.

Programın açılışında konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazmi Kendigelen, tüm kadınların gününü kutlayarak, “Hayatımızın her alanında olan kadınlarımız, toplumdaki tertibi ve düzeni sağlamanın yanında ev ekonomisine sundukları katkılarıyla da bizleri gururlandırmaktadırlar. Hayatımızı paylaşan tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınları Günü kutlu olsun” dedi.

Kadınlar Teşvik Edilmeli

“Toroslar’da hiçbir kadın kendini yalnız hissetmesin. Toroslar Belediyesi olarak her zaman yanınızdayız” diyen Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz da kadınların sosyal ve ekonomik hayata teşvik edilmesinin önemine dikkat çekti. Yılmaz; “Toroslar Belediyesi olarak hayata geçirdiğimiz proje ve çalışmalarımızın yanı sıra yıl boyu düzenlediğimiz etkinliklerle kadınlarımızın her zaman yanındayız. 16 merkezde ve 46 branşta teknik ve mesleki eğitim kurslarımıza (TORTEK) katılan kadınlar, hem eğitim ile üretimi birleştiriyorlar hem de ürettikleri ürünleri satarak ev ekonomilerine katkıda bulunuyorlar. Bu da bizleri gerçekten çok mutlu ediyor. Aynı zamanda Kadın ve Çocuk Danışma Merkezimizde görev alan psikolog ve avukatlarımızla, her türlü sıkıntıya giren kadınlarımıza destek oluyor, yol gösteriyoruz. Güçlü toplum için güçlü aile diyoruz ve bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Amacımız, toplumumuz daha da büyüsün ve gelişsin. Hep beraber daha güzel günlere emin adımlarla ilerleyelim inşallah" diye konuştu.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.