Öne Çıkanlar mersin İHA hür Silifke Erdemli

Bu haber kez okundu.

Turfanda Üzümler Hem İç Hem Dış Pazarda

Türkiye’deki yaş sebze ve meyve üretiminde önemli bir rol oynayan Mersin’de, turfanda meyve üretimi de oldukça yaygın. Pek çok meyvenin yetiştirilip toplandığı Mersin’de, şimdi de üzüm hasadına başlandı. Erdemli ilçesi Kocahasanlı Mahallesi'nde Üstül ailesine ait seradaki üzümlerin hasadı özenle kesilerek gerçekleşti. Toplanılan ilk parti üzümler paketlenerek diğer şehirlere sevkedildi. İlk ürünler, kalitesine göre 100 ile 130 TL arasında alıcı bulurken, üzümlerin Avrupa ülkeleri ile Katar ve Dubai'ye gönderildiği belirtildi.

40 seneyi aşkın süredir çiftçilik yaptığını dile getiren 58 yaşındaki Ayşe Üstül, ”8 yıldır örtü altında üzüm yetiştiriyoruz. Emeği çok, sürekli doğal ilaçlarla destekliyoruz. Ot ve yaprakları ıslayarak ıslak gübre veriyoruz. Elimizden geldiği kadar daha kaliteli yapmaya çalışıyoruz. İnşallah sofralara daha güzel üzüm ve meyve çeşitlerini yetiştiririz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.