Öne Çıkanlar Silifke merisn spor Vali arıtma tesisi

Bu haber kez okundu.

Altunok, “Denetimlerimiz Aralıksız Sürüyor”

Silifke Belediyesi zabıta ekipleri temel gıda ve tüketim ürünlerinin satıldığı marketlerde ve okul kantinlerinde ruhsat kontrollerinin yanı sıra son kullanma tarihi, etiket ve fahiş fiyat denetimini gerçekleştirdi. İlçe genelinde faaliyet gösteren zincir marketlerde, manavlarda, ekmek fırınlarında ve okul kantinlerinde denetimler gerçekleştiren zabıta ekipleri, temel gıda ve temel ihtiyaç malzemeleri başta olmak üzere ürünlerin alış ve satış fiyatları üzerinden kar marjlarını inceledi. Marketler, fiyat etiketlerinin yanı sıra ürünlerin son kullanma tarihi ve hijyen yönünden de denetlendi.

“Denetimlerimiz Aralıksız Devam Edecek” diyen Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, “Zabıta ekiplerimiz, marketlerde rafları dolaşıp etiketleri inceleyerek fahiş fiyat artışı, gramaj eksikliği, etiket denetimi yapmaya devam edecektir. Özellikle gıda ve temizlik ürünlerinde fiyat artışlarının önüne geçmek için denetimlerimizi sıklaştıracak, reyon fiyatı ile kasa fiyatı kontrolleri yaparak güncel fiyatları kayıt altına alacağız. Zabıta ekiplerimiz ilçede faaliyet gösteren marketler, fırınlar, manavlar ve okul kantinlerine yönelik ruhsat kontrolleri başta olmak üzere denetimlerini artırarak devam ettirecektir. Misafirperverliği, dürüstlüğü ve sağlıklı ürünleri satışa sunma titizliğiyle bilinen Silifkeli esnaflarımızın zabıta ekiplerimizin uyarılarını dikkate alacaklarını ümit ediyorum. Belediye olarak vatandaşlarımızın hakkını ve sağlığını korumak en öncelikli görevlerimiz arasındadır. Fırsatçılık yaparak halk sağlığını hiçe sayanlara ve halk sağlığını olumsuz yönde etkileyebilecek tüm faaliyetlere kesinlikle taviz vermeyeceğiz. Denetimlerimizle fırsatçılar göz açamayacak” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.